Om oss

Jón och Louise heter vi och vi flyttade hösten 2017 från Island till vår lilla gård i Höje, utanför Munkfors.
Här kommer vi att bedriva en liten verksamhet med våra underbara islandshästar. Hästarna är vårt stora gemensamma intresse och vi har väldigt roligt ihop när vi tränar och hjälper varandra i arbetet.
Vi kommer att erbjuda hästar till salu, både i Sverige och på Island, ta hästar på inridning/träning, kurser/lektioner både för oss och gästinstruktörer, hingststation mm. Kika gärna runt på sidan!
Varmt välkomna till oss på Skymnäshagen!

Jón Kristinn
Jón är född och uppvuxen i Stokkseyri på södra Island. Han har ridit i hela sitt liv och i många år ridit in och tränat ett otal hästar, på alla nivåer och varit en flitigt anlitad tränare för framförallt inridning och passträning. Hans stora passion är femgångshästar med mycket vilja och bra pass. Han är en mycket bra passtränare och brinner lite extra för det och har även tävlat en hel del i framförallt pass. Det är Jón som skor alla våra hästar och har över 30 års erfarenhet av att sko.
Jón jobbar även kvar på Island lite än så länge, som maskinchef på en hummerbåt.

Louise
Louise är född i Torsby och uppvuxen i Arvikatrakten. Men har flyttat runt en del sen 16-års åldern. Hon har ridit sen 5-års ålder och senaste 20 åren på islandshäst. Har ridit in och tränat många hästar och även tävlat en hel del under åren, bla två SM i gæðingakeppni. De sista 4 åren har hon varit på Island och jobbat med hästar. Brinner för avel och att träna hästar inför avelsbedömning samt att utbilda hästar. Jobbar även som personlig assistent.

Logi Freyr
Logi är Jón och Louises gemensamma son som föddes i februari 2017. Han är en glad och aktiv liten pôjk. Än så länge älskar han att vara med ute och greja på gården och med hästarna!